Blogikirjoitusten päivitys jatkuu. 

Vanavettä on jo jäänyt:

Jos Göran Schildtin 1948 purjehtiman Toivematkan määränpäänä siinsi Välimeren kulttuuri ja erityisesti Rapallon lahti Genovan kainalossa, Håkan Mörnen paratiisi oli Macinaggion pieni paratiisilahti Korsikan saaren koilliskärjessä. Kun he saapuivat vaimonsa Svanhildin kanssa lahden suulle 30 jalkaisella Vinga kosterilla, Mörne totesi, että...

Viime kesänä sain yllättävän kirjelähetyksen Esa Törmältä. En ollut tuntenut häntä aiemmin. Esa oli lukenut Merikarhujen vuosikirjaan tekemäni artikkelin, jossa kerroin Hollantiin päättyneestä yrityksestä purjehtia Daphnen vanavedessä Välimerelle. Hän oli kovin pahoillaan tapahtuneesta.

Palaan vielä tuohon Helena kuunarin kansimiehen pestiin siltä osin, mitä oikein puuhaan sisältyy. Miehistöön kuuluu siis kipparin ja perämiehen lisäksi kaksi kansimiestä, joista toinen on vastuussa konepuolesta. Olimme Tarun kanssa konemiehinä nuo kaksi heinäkuista legiä vuorotellen. Merellä toimimme vahtivuoroissa siten, että Taru ja kippari Kari...

Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Tässä kuvapainotteinen päivitys kahden ja puolen viikon kansimiehen pestistä kuunari Helenalla. Purjehdus alkoi heinäkuun puolivälissä Hollannin Harlingenista, Tall Ships Racen välisatamasta ja päättyi Norjan Bergeniin.

Alkoihan se kausi vihdoin myös omallakin veneellä. Juhannusviikolla keskiviikkona saapui Pepe L. veistämön pihaan ja Katariina nostettiin vankalla ammattitaidolla rekan kyytiin. Degerö Boatin isommat veneet lasketaan Inkoon kalasatamassa, jonne nytkin suunnattiin. Viimeiset fiksaukset oli tehty ja vene oli kyljet kiiltävinä valmiina taas tämän...

Reilu viikko sitten perjantaina alkoi ensimmäinen pesti kuunari Helenan kannella. Olin lähettänyt Trafiin kaikki tarvittavat dokumentit kansimiehen- ja ns. lisäpätevyyden saamiseksi. Sieltä olisi saanut väliaikaisen todistuksen, mutta myös ilman sitä pesti onnistui.

Veneilykausi alkoi viime viikon tiistaina. Tarkemmin sanottuna veneen siirrolla sisään Degerö Boatin halliin Inkoossa. Sateen ropistessa veneen kanteen purin aurinkopaneelitelineen Katariinan istumalaatikon yltä ja itse johtaja Kristeri nyppäsi veneen sisään keltaisella trukilla. Pyörähti käyntiin pieni kunnostusviikko.

Katariinan kipparin suuren meren purjehdukset päättyivät tämän kevään osalta Cherbourgiin. Atlantin suolavedet ja myrskytuulet jäivät taakse ja alkoi loppujen meripäivien metsästys. Kuunari Helenan huoltojakso oli sopivasti merkattu toukokuun ensimmäisille kahdelle viikolle heti aluksen Karibian paluun jälkeen.

Helenan kippari Markus päätti laivalle jääneille omaehtoisen karateenin kahdeksi vuorokaudeksi. Emme käyneet kuin suihkussa ja toiletissa. (Lähes)