27.6.2020 Tyyntä Itämerellä

27.06.2020

Mutta ah, niin aurinkoista. Purjehdus jatkuu tyynellä merellä Öölannin salmessa. Aamulla seitsemältä irroitettiin köydet Kalmarista ja suunta on Hanön lahdelle. Mahdollisesti Skillinge sen itälaidalla tai jopa Ystad. Hellettä on piisannut, tuuli sen sijaan on pysytellyt piilossa.

Katariina VII on hyristellyt edelleen kombinaattia, koneessa 1600-1800 kierrosta ja purjeet vaihtelevalla kokoonpanolla vetämässä.

Toissa päivänä tulimme suoraan Nysästä Öölannin pohjoiskärkeen ja laskimme 100 mailin jälkeen ankkurin Byxelkrokin edustalle. Nukuimme neljä tuntia ja  koneilimme sitten loput 45 mailia  aamusta iltapäivään Kalmariin. Samana päivänä ohitimme kohdan, josta olisi ollut käännyttävä Götan kanavalle. Katariina VII ei kääntynyt. (Koetan palata tähän vielä tuonnempana.)

Purjehduksen arki alkaa varaosakaupassa hankintoja tekemällä: Campingcas-pullon paineventtiili  ja varakumi septipumppuun sekä tärkein purjehtijan varuste: Tesan 4651 erkka. (Jota ei muuten enää Suomesta saa kuin tilaamalla.)

Myös puhdetyöt aluksella jatkuvat. Loput vahaukset on nyt tehty, salongin taulun kiinnitys suunniteltu ja pientä tavaroiden järjestelyä etu- ja takahyteissä. Myös miehistötäydennys on vireillä. Ja mikä mukavinta, Sinikka lupasi tulla heinäkuun lopussa mukaan Ranskan tietämillä kymmeneksi päiväksi.