20.7.2020 Amsterdam 2

20.07.2020

Nyt purjehdus etenee: mahdollinen jatkogasti Petri M. lupasi alustavasti liittyä mukaan elokuun alussa muutamaksi viikoksi ja mikä hienointa, Sinikka tuli alukselle. 

Päätimme lähteä jo tänään jatkamaan matkaa. Menemme puoli kymmeneltä illalla odottelemaan kanavan suulle, josta sitten puolilta öin veneet viedään letkassa läpi Amsterdamin. Reitillä on useita siltoja, joita vilkkaan liikenteen takia ei aukaista päivällä. Veneitä nousee myös vastakkaiseen suuntaan etelästä tänne keskustaan.

Muutenkin laivalle tuli nyt järjestys ja kipparillekin. Sinikka tapansa mukaan sanoi heti, että matkaan, vaikka yön selkään. Pysähdymme kuitenkin yöllä siltojen jälkeen ja jatkamme kanavia pitkin etelään. Meillä on vajaa pari viikkoa aikaa lomailla ja purjehtia Belgiaan, josta vielä pääse ilman karanteenia takaisin Suomeen. Ranska on vielä tätä kirjoitettaessa karanteenimaa  sieltä palatessa.

Lueskelin tänään s/y Pintan blogia (jos joku haluaa enemmän tietoa, kääntäkää sivut auki) ja huomasin, että sillä purjehduksella olimme täsmälleen samassa aikataulussa kuin nytkin. Lähtö tapahtui 20.6. ja samoin Amsterdamista jatkoimme 20.7.. Eli nyt on kuukausi oltu matkalla, maileja on kertynyt n. 1000. 

Viimeksi kierreltiin kaupunkia, myös paluumatkalla Kanarialta Matin ja Amin kanssa. Nyt olen pysytellyt täällä Noord-alueella. Tosin olen hyvin kyllä viihtynyt. Tämä on erilainen Amsterdam tämä. Kävelyllä ja pienellä lenkkitouhulla näkee paikkoja mukavasti. Pyöriä ei meillä ole ollut, tossua (ja sandaalia) on kyllä kulutettu.

Huippukirjallisuutta. Meille vanhoille. Suositellaan ehdottomasti elokuvakerholaisille.
Huippukirjallisuutta. Meille vanhoille. Suositellaan ehdottomasti elokuvakerholaisille.