20.4.2020 Jumissa

20.04.2020

Jos ei pääse täältä kotimaasta toteuttamaan purjehdussuunnitelmiaan, ovat myös maailmalla olevat suomalaiset matkaveneet jumissa eri puolilla maapalloa. Sen tarkemmin yksittäisiä veneitä poimimatta, voi todeta, että tuolla linkkisivuilla mainitut kaikki veneet ovat enemmän tai vähemmän karanteenissa niissä satamissa, joihin ne päätyivät ennen koronapandemiaa. s/y Mantan Auli Irjala on kerännyt sujuvaan tyyliinsä tietoa useista veneistä maailman eri kolkilta. https://manta2020.blogspot.com/

Muista veneistä kuitenkin mainittakoon vielä tuohon listaan jyväskyläinen s/y Maria IV, jonka Facebook-blogissa kerrotaan heidän karanteenista Baleaareilla ja s/y Nereidin blogi Portimaon satamasta Algarvesta. Karibialla purjehtineen naantalilaisen s/y Tokka-Lotan miehistö päätti ratkaista yhden karanteeniongelman ja samalla Atlantin ylityksen. He laivasivat veneensä Le Marinista Martiniquelta Englantiin. Kuinka jatko sieltä Suomeen sujuu rajojen kiinni ollessa, jää nähtäväksi.

Tuo laivaushan on tuttua myös s/y Katariina VII:n kipparille. Edellinen Katariinahan laivattiin samalla tavalla USA:n Neitsytsaarilta Southamptoniin Niken ja Hannan s/y Calimeran kanssa kesäkuussa 2014. Nikke järjesti ansiokkaasti kahden Maestron merikuljetuksen jopa pienellä paljousalennuksella.

Laivaus ei ole suinkaan harvinaista, Karibialta lähtee Eurooppaan normaalinakin purjehdussesonkina satoja veneitä. Tuolloin vuonna 2014 Charlotte Ameliastakin laivattiin nejä isoa Sevenstarin täyttä laivaa Englantiin ja Välimerelle. Kaikki toimet sujuivat erittäin ammattitaitoisesti.

s/y Calimera lasketaan mereen Southamptonissa kesäkuussa 2014.
s/y Calimera lasketaan mereen Southamptonissa kesäkuussa 2014.