18.7.2020 Amsterdam

18.07.2020

Lyhyt päivitys purjehduksesta, joka tällä hetkellä ei etene. Olen Amsterdamissa Sixhavenissa. Julle lähti eilen perjantaina Suomeen ja Sinikka on tulossa maanantaina. Luultavasti siivoilen venettä, kiertelen hieman kaupungilla ja odottelen tässä. Vielä ei ole suunnitelmia jatkosta. Pyyntö on, että oltaisiin reilu viikko lomalla Hollannissa. Taas: katsotaan.

Jullen kanssa tulimme Grouwn, Urkin ja Lelystadin kautta Amsterdamiin. Urk on jo IJsselmerillä ja Lelystad Markermerin puolella näissä Hollannin sisämerissä. Jossain vaiheessa Markermerillä myös hieman purjehdittiin. Vihreällä linjalla on kuitenkin pääasiassa jatkettu. Hieman potilainakin olemme olleet. Jullella on ollut jalkavaivoja ja kipparilla vanha selkävaiva on äitynyt pikkuisen jo huolestuttavaksi.

Lämmittimen korjaus etenee takkuillen. Kun tulimme Lelystadiin, selvisi, että korjaaja olisi ollutkin Urkissa. Jatkoimme kuitenkin matkaa ja kävin eilen kokopäiväjunailulla (myös parilla bussilla) Urkissa. Control Box olikin kunnossa. Vika on nyt varmaan sitten jossain johdoissa. Lämmitintä ei nyt tarvita, mutta olisi tarvittu. Pari päivää oli sateista. Nyt aurinkoa.

Urkissa pistimme nenämme tähän baariin. Kannatti. (Kuvaus: Rantalan Filmi-instituutti.)