15.9.2020 Kausi tällä erää loppu

15.09.2020

Vaikka sen piti kyllä jatkua lämpimillä vesillä. Purjehdin veneen Kärdlasta Turkuun yksinpurjehduksena. Onnistui hyvin. Aivan viimeisenä iltana ennen Ruissalon kiertoa meillä oli toinen kansainvälinen Jämsän Pursiseuran eskaaderi, tällä kertaa Stenskärillä saaristomerellä.

Sakari Vihijärvi saapui tähän kahden veneen tapaamiseen Stormalöstä. Juhlallisin menoin luovutin Pohjanmeren lainakartat takaisin Sakarille Englannin vieraslipun ja erään nestemäisen karibialaisen kapteenin kera. Ilta huipentui Stenskärin uuteen upeaan saunaan ja Katariinan salongissa nautittuun juuri kalastettuun (stenskäriläiset) ahvenfileateriaan. 

Katariina VII nostettiin Turkuun, Pansion Marinan telakka-alueelle talvisäilytykseen 9.9.2020. Pohjan myrkkymaali oli  toiminut hyvin, vain painepesu riitti pienen limottumisen poistoon. Vaihdoin öljyt Volvoon ja laitoin glykoolit jäähdytysjärjestelmään. Vene peitellään seuraavien lämpimien säiden aikaan. Mitään isompia puhdetöitä ei ole tiedossa. Yksi tiikkipaneeli istumalaatikossa vaatii uusimista, muuten voi seuraava kausi alkaa; mitä se sitten tuokin tullessaan.