13.7.2020 Kanavilla kohti Amsterdamia

13.07.2020

Loistavaa, Julle Suomen Turusta tuli eilen sunnuntaina laivalle. Hän otti muutaman päivän lomaa ja uhmasi koronauutisointia. Asiahan ei tietenkään ole leikkiä ollenkaan. Toisaalta täällä kanavilla ei ole paniikkia syntynyt. Junassa Amsterdamista Leeuwardeniin oli kuitenkin taas maskipakko.

Ajelin lauantaina kanavilla yksikseni Leeuwardeniin. Tuttu paikka jo muutamalta kerralta. Tosin nyt jopa katselin hieman mukavaa, vanhaa keskiaikaista keskustaa Amsterdamin junaa odotellessa.

En tullut lauantaina suoraan keskustaan, vaan jäin kanavan varsille laitettuun parkkipaikkaan kahden muun veneen kanssa keskelle peltoja, pari mailia ennen kaupunkia. Sunnuntaiaamuna siirryin sitten puistomaiselle vierassatama-alueelle. Yksi sulku ja sillan aukaisut sujuivat pienelläkin miehistöllä.

Jullen kanssa on tänään jatkettu aurinkoisessa säässä Grouwin viehättävään vierasatamaan. Eloisa pikkukaupunki Pikmarin rannalla, jossa veneily on vilkasta kanavien levitessä puolen mailin kokoiseksi suistojärveksi. Leppoisa neljän tunnin puksuttelu. Huomenna kohti Lemmeriä ja toista sisämerta, Isselmeriä.

Toissapäivänä oli vielä hieman koleaa.