11.8.2020 Tuulet edelleen vastaisia, siis nyt idästä

11.08.2020

Todellakin, taas, tuulen jumalat eivät anna mitään ilmaiseksi. Cuxhavenin jälkeen keli oli tyyntä ja ajoimme myötävirrasssa Petrin kanssa koneella ensin Elbeä pitkin Brunsbüttelin sululle ja sieltä edelleen Rendsburgiin. Kaupunki ei sijaitse aivan Kielin kanavan puolivälissä, kuten yleisesti puhutaan. Kilometrejä Brunsbüttelistä tulee 63 ja sieltä Kieliin sitten 35.

Brunsbüttelissä olimme vasta kymmenen aikaan illalla, koska lähtöaika Cuxhavenista oli vuorovesivirtojen takia vasta puolen päivän aikaan. Nukuimme yön bensalaiturissa ja aamulla jatkoimme sitten loput kilometrit Holtenaun sululle Kieliin. Kohtuullisessa, mutta vastaisessa pohjoistuuleessa matka jatkui edelleen koneella kohti Heiligenhavenia. Tietysti tuuli tyyntyi, meidän suunta kääntyi itään ja saimme purjeita onneksi koneen avuksi.


Emme menneet aivan perille satojen veneiden sekaan, vaan jäimme pieneen Segelverein Heiligenhavenin seurasatamaan aivan ison marinan viereen. Se olikin oivallinen paikka. Iso Netto oli aivan kulman takana. Saimme provantin täydennyksen, lämpöiset suihkut ja ystävällisen vastaanoton. Suositellaan!


Kahdeksalta sunnuntaina startattiin tyynelle merelle. Koillistuulta oli onneksi taas kuitenkin sen verran, etttä iso saatiin hieman vetämään koneen avuksi. Ajoimme Fehrmanin salmesta ja suunnittelimme tulevia kuvioita.

Koronnarajoitusten ja karanteenin johdosta näytti siltä, että Petrin olisi fiksuinta palata Suomeen Tanskasta eikä Ruotsista. Niinpä suuntasimme Gedserin jälkeen tuttuun Klintholm Haveniin, joka oli vaihtosatamana jo Amin ja Mikon aikana. Reilu kolme tuntia Kööpenhaminaan, hyvä vaihtopaikka.


Petri siis pakkasi tänään rinkan ja palasi Suomeen. Kippari suunnittelee nyt uusia kujeita. Olisiko niin, että Amin purjehdukset tälle kesälle olisivat Airisto - Klintholm Haven - Airisto. Saatan myös noiden viheliäisten itätuulien hellittäessä jatkaa osan matkaa yksinkin. Kiitos Petrille suuresta avusta kotimatkalla.

Odottelen tuulen hieman hiljenevän huomiseksi. Suunnitelmissa on Ystad, mutta Trelleborgin ja Ystadin välillä on pari pientä satamaa, jos itätuuli työntää Katariinan niihin. Katsotaan.