10.7.2020 Hollannin Lauwersoog

10.07.2020

Jos kulki Daphne Pohjamerta Tanskasta Englantiin, Katariina purjehti samaa merta Cuxhavenista Hollannin Lauwersoogiin. Daphnella reilu neljä sataa merimailia, Katariinalla 114.

Mikolla oli eilen lento Amsterdamista Suomeen, joten pääsimme kuin pääsimmekin Hollantiin. Vaihtoehtoja oli ensin Norderney, sitten Borkum, mutta keli antoi jatkaa vielä 25 mailia Lauwersoogiin. Tulimme keskiviikkona puolilta öin suolaisen veden puolelle satamaan jo lähes pimeässä. Matkalla saimme sekä yhden vastavirran että pitkän hyvän myötävirran. Ja kuin ihmeeksi lopun 10 mailia mereltä satamaan virta oli myötäinen, laskettelimme yli kahdeksaa solmua sataman suulle asti.

Matkalla merellä kohtasimme Saimaan Soinnun Mikan ja Päivin. Tosin vain VHF:n välityksellä. Yhtäkkiä radiosta kuului kutsu: Katariina VII, tässä Sointu. Olimme Norderneyn pohjoispuolella, kun Mika kutsui meitä ja pidettiin pieni miitinki. Molemmat sitten jatkoimme omaa kurssia, me länteen, he itään. 

Torstaina aamulla sateisessa ja koleassa säässä sulutimme itsemme makean veden puolelle, jossa on iso marina heti sulun vieressä. Edelleen yltyvässä sateessa Mikko sai linkkikyydin Groningeniin ja sieltä sitten junalla Amsterdamiin. Pieni ongelma oli, että lippu olisi pitänyt olla ennakolta ostettu. Sitä ei sitten tietysti mistään saanut, onneksi ystävällinen kuski (nais) antoi matkan ilman lippua.

Korjasin tänään nettisivua. Kuten siellä totesin, tuskallisin mielin poistin suunnitelmista Daphnen reitin. Niin monta mutkaa on tullut tähän purjehdukseen, että isoja päätöksiä pitää tehdä. Katsotaan, miten tästä edetään.