9.10.2021 Azores 2

09.10.2021

Vaellusretkien jälkeen palasin tämän viikon maanantaina takaisin Faialin saarelle Hortaan. Varsinkin São Jorgen saari tuossa horisontissa teki suuren vaikutuksen. Paikka sijoittuu heti Gomeran jälkeen suosikkikohteeksi luonnon, rauhallisuuden, vaellusmahdollisuuksien ja kaikinpuolisen siisteyden johdosta. 

Saari on lohikäärme Atlantissa, jonka kapea selkä nousee yli kilometrin korkeuteen. Pääkaupunki Velasissa on myos pieni idyllinen kalasataman yhteydessä sijaitseva marina, jossa oli parisen kymmentä venettä. Myos Vahine poikkesi siellä.

Siirryin tiistaina takaisin Vahinen miehistoon. Edellinen naisisto kiersi Azoreiden saaria kahdeksan päivää. Sen legin kippari, perämies ja purjehdusystävä Merja M. jäivät alukselle vielä pariksi päiväksi ja uuden legin kippari Janne A. ja perämies Harri H. saapuivat myos samoin tiistaina.

Nyt on vierähtänyt muutama päivä veneen pienissä kunnostustoissä. Olemme myos Harrin kanssa hankkineet proviantin seuraavalle legille. Näyttää siltä, että suuntaamme suoraan Portugalin tai Espanjan rannikolle ja jätämme Madeiran tällä kertaa väliin. Matkaa tulee yli tuhat mailia ja yhdelletoista purjehtijalle pitää varata ruokaa ja vettä pariksi viikoksi. Vettä muuten tuli veneelle 400 litraa, 50 kuuden litran kannua ja 11 kuuuden pullon keissiä.

Ehdin myos tehdä muutaman pienemmän kävelyvaelluksen Hortan lähikukkuloille. Heti kaupungin reunalta pääsee kipuamaan sataan metriin nouseville poluille. Käytossä on ollut AllTrail-niminen appi, josta näkee lähiseudun (ja tietysti muutkin) vaelluspolut. Bongasin apin S/Y Anninan nettisivuilta. Annina on Kanarialla odottamassa ARC:n lähtoä.

Uusi miehisto tulee alukselle huomenna sunnuntaina iltapäivällä. Lähdemme liikkeelle kohti Benalmadenaa maanantaina aamulla. Tuulia on luvassa hyvin vaihtelevasti. Myos tyyniä alueita osuu matkan varrelle. Gibraltarin salmessa näyttäisi sen sijaan puhaltavan ikävät ja kovat itätuulet.