6.6.2021 Siirtopurjehdus Maarianhaminaan

06.06.2021

Veneen lasku tapahtui torstaina 27.5. myrskypäivän jälkeen Pansiossa. Markku oli perinteisesti auttamassa rikauksessa. Puuhaa mastossa oli vielä perjantaillekin. Illalla Sinikka tuli veneelle järjestämään paikkoja purjehduskuntoon. Itsellä näyttää tuo homma olevan vuosi vuodelta hankalampaa ja hitaampaa. 

Viikonloppuna saatiin tavarat kohtuulliseen järjestykseen. Mitään suurenpaa hankintaa ei tällä kertaa ollut tarvetta testailla. Kaikki näytti toimivan (mikä taas kerran osoittautui harhaksi). Joitain asennuksia jäi kuitenkin vielä vireille, mm. sivukansien lyyssit. 

Tiistaina 1.6. köydet irtosivat Pansiosta ja suuntana oli Verkan Korppoossa. Ruissalon länsipuolella sain purjeet vetämään. Sakari V. tavoitti Rymättylän eteläpuolella ja tuuli tyyntyi koneajoksi. Sakarin Snorkfrökenin kone teki stopin ja hän tuli Katariinan hinauksessa Verkanille. 

Illalla satamaan saapui aina valmis gasti Mikko P. suoraan Repin-näyttelystä Ateneumista. Saken kone ei vain alkanut toimia ja haave Pihi purjehtia Baltic Challengesta hänen osaltaa muuttui suureksi pettymykseksi. Startti ei vain toiminut. Meitä kaikkia harmitti suunnattomasti.

Seuraavana aamuna suuntasimme Mikon kanssa korkeapaineessa, aurinkoisessa ja tyynessä kelissä Sandvikeniin Kökarille. Keli oli siis TYYNI. Mukavan satamaemännän hoivissa nautimme pari GT:tä, ajoimme polkupyörillä kirkolle tarkastamaan tilanteen. Kunnossa oli. 

Seuraavana päivänä taas pienen purjehdusyrityksen jälkeen koneella Storogskäriin. Saunottiin ja grillattiin kalkkunamakkaraa. Upea rauha, ei muita kuin luonnon omia ääniä.

Mikkoa polttteli hyvät kelit ja odottava kattoremontti ja hän lähti Maarianhaminasta takaisin Jyväskylään perjantaina. Olin yön mk-poijusssa pari mailia satamasta etelään. 

Puhdetöitä lauantaina.(Niitä, joita pitää tehdä kaksi kertaa, kun eka kerta ei onnistu).

Sunnuntaina Pihi purjehtia Baltic Challenge veneitä lipui Länsisataman laituriin. Illalla meitä oli kuusi venettä. Osa kippareista lähti proviantin hakuun Rosellalle. Me kaksi Degerö-miestä pidimme saunassa kipparikokouksen. Huomenna startataan tuulettomalle ja yöllä kylmälle reitille määränpäänä Utö. Seikkailu on alkamassa.