4.3.2020 Kaksi viikkoa merellä

04.03.2022

 Kaksi viikkkoa on laivamme kyntänyt Itämerta päästä päähän. Maailman tilanne on muuttunut yhä merkillisemmäksi ja merkillisemmäksi. Olemme saaneet nähdä vastaavaa tähän mennessä vain elokuvissa, Areenan sarjoissa sekä muissa vastaavissa palveluissa, tuon tuostakin. Ikimaailmassa ei tätä uskoisi tapahtuvan 2022 vuoden todellisuudessa. Niin vain on käynyt.

Vahdit pyörivät ja vaikka itse varsinaista työvahtia ei ole kovin paljon vuorokaudessa, ympäri sen vuorokauden jatkuva liikkuminen koneiden jyskyessä laivassa ja lastin siirtyessä satamissa, saa taannoisen edellistä edellisen otsikon tuntumaan todelta: vanhus ja meri.

Olen nyt lukenut tuolta lukulaitteelta kaksi kirjaa, Sirpa Kähkösen Vihreä sali ja Marko Kilven synkkääkin synkemmän Undertaker-sarjan viidennen osan Kuoleman pelko. Anni Kytömäen Margareta on nyt menossa sivulla 215. Lukulaitteeni on Kobo merkkinen 7 tuuman näytöllä, pari muutakin merkkiä on tarjolla. Voin vakuuttaa, että laite nykysuomeksi toimii. Lukulaite on hieman hinnakas, mutta suosittelen lämpimästi kokeiltavaksi ilman ennakkoluuloja, joita itsellänikin aluksi on ollut.