29.6.2021 Motia etsimässä

29.06.2021

Katariina odotteli Hangonkylän satamassa miehistöään. Perjantaina 18.6. saavuin Helsingistä mukanani innokas naisisto, serkkuni Ilse ja ystävänsä Elina. Tarkoitus oli purjehtia viikonloppu ja päätyä sitten Paraisten ja Nauvon lautan länsirannan bussipysäkille. Erilaisten logististen järjestelyjen jälkeen naisisto lähtisi sieltä bussilla  Turkuun, sitten junalla Karjaalle, minne tulomatkalla jätettiin auto ja edelleen Porvooseen.

Kymmenen metrin etelätuulella ylitettiin Hangon läntinen ja saunottiin mk-Kifskärissä Hiittisissä. Seuraavana päivänä lounaistuulessa purjehdittiin Gullkronaan. Matkalla poikettiin Högsårassa jättämässä Hangon laituripaikkakonjakki Leifille. Samalla tarkastettiin myös Adan kartanon tilukset ja Farmors Cafe.

Gullkrona oli entisellään. Veneitä paljon, paikat siistissä kunnossa. Ilmat ovat hellineet purjehtijoita, tuulta vain saisi olla enemmän. Kuitenkin tuuli jaksoi kuljettaa meidät sunnuntaina Nauvon lauttarantaan. Sulklaakeksihyvästit ja kippari jatkoi saman tien takaisin Kirjaisiin. Degerö sai maistaa muutaman luovinkin matkalla.

Antin perhe saapui maanantaiaamuna. Eteläisessä vastaisessa koneiltiin ensin Nötön kauppaan ja sitten mk-Ånsöreniin saunaan. Nötö on se kuuluisa ID. POUK. (Idyllinen puokama. Tosin kiinnittymismahdollisuudet ovat vaatimattomat.) 

Sitten oli vuorossa Jurmo. Luonnollisesti tehtiin saarikierros ja taas pitää todeta, että Jurmo on kyllä yksi hienoimmista saarista näillä vesillä. Luonto on upea! Nette ja Niilo löysivat jaliskavereita. EM-kisoja ei sitten niinkään ole tullut seurattua.

Keskiviikkona purjehdittin takasin Kirjaisiin Berghamnin kautta. Olipas taas idyllinen uusi saaribongaus kipparille. Kirjaisissa Antti ja Tanja lähtivät Lietoon ja N+N jäivät laivalle. Ajoimme vielä Sandön hiekkarannalla ankkuriin yöksi. 

Tostarina illan suussa Sinikka saapui Airisto Span rantaan juhannuksen viettoon. Pikainen pakkaus ja saman tien Seilin lahdelle ankkuriin. Juhannusaattona koneilimme 11 mailia mk-Lillholmeniin Verkanin viereen. Rauhallinen aattoilta grillauksen ja saunan merkeissä. 

Aamutuuli vei Katariinan juhannuspäivänä takaisin Airiston rantaan. Vilskettä piisasi laitureilla ja rannalla. Ilmat hellivät edelleen. Sunnuntaina siivottiin vene ja Sinikka lähti N+N:n kanssa Lietoon. 

Päivällä sisareni Annu ja kaksoset Aino ja Juho sekä Ami-vaari tulivat veneelle. Teimme pienen pyrähdyksen Airiston eteläpäässä. Kylläpä oli veneitä liikkeellä, pitkä valkoinen vana ulottui Airiston päästä päähän. Illaksi jatkoimme vielä Amin kanssa kahdestaan Seiliin. Nyt taas olemme Airiston rannassa ja odottelemme tyttäremme Elinan ja Kaisan saapumista veneelle. Tiedossa muutaman päivän purjehdus saaristomerellä.

Niin, pariin otteeseen näiden viikkojen aikana olen joutunut tutkiskelemaan sitä, mitä tämä purjehdus antaa minulle. Vaikka purjehditaan maailman hienoimmassa saaristossa ystävien ja perheen kanssa, jotenkin on tällä hetkellä motivaatio hakusalla. Myös suunnitelmat etelään purjehtimisesta tuntuvat haastavilta. Olen kuullut, että kyllä se moti löytyy. Niin toivotaan!