22.12.2021 Vuoden lopuksi

22.12.2021

Opinnot Raumalla loppuivat viime perjantaina. Siis vain Raumalla, sillä puolimatruusin pätevyyteen kuuluu vielä kahden kuukauden  keväinen harjoittelu kauppa-aluksilla. Tosin vielä STCW-certi palokoulutuksesta jää myös tulevalle keväälle. Sitä ei järjestetty nyt kuluneella jaksolla. Rauman palokoulutus tapahtuu aikanaan Porissa.

Meitä oli neljä varsinaista opiskelijaa ja pari satunnaista mukana tuolla joulukuun jaksolla. Harjoittelimme ja tutustuimme kauppa-aluksen vahdin pitoon ja ohjailuun simulaattorissa, erilaisten huoltotöiden tekemiseen, jopa trukilla ajoon ja täysikokoisen laivanosturin lastinkäsittelyyn opiskelujen aikana. Lastia kiinnitettiin ja luotsileidareita asennettiin. Tuon tutkinnonosan lisäksi suoritimme ns. certikoulutuksia ensiavusta, laiva-ja satamaturvallisuudesta sekä parin päivän mielenkiintoisen ja antoisan pelastautumiskoulutuksen.

Arviointeja emme ole vielä saaneet, mutta oletettavasti suorituksen ovat menneet läpi. Sen sijaan Katariina sai mieluisan joululahjan, kun Göta kanavan johdolta tuli ilmoitus, että viime kesän Söderköpingissä keskeytynyt purjehdus sittenkin korvataan uudella kanavamatkalla joko tulevana tai sitä seuraavana kesänä. Ja opiksi ottaneina kanavapuulaagi kehittää vakuutuksen, jonka voi ottaa keskeytyksen varalta. 

S/Y Annina ja muut ARC-laivueen suomalaiset veneet ovat onnellisesti Karibian aalloilla. Terveiset sinne! Leveitä hymyjä, turkoosia vettä ja valkoisia hiekkarantoja näkyy noiden veneiden nettipäivityksissä. Helena voitti luokkansa ja Vahine tuli omassa luokassaan kolmanneksi ja sai palkinnon fleetin vanhimpana veneenä. Niinpä. 

Nyt voimme seurata  kahden suomlaisen soutu-urakkaa La Gomeralta Antigualle. Two Rouwing Finns, Jolle Blässar ja Markus Mustelin laskettelevat pantterihousuissa tällä hetkellä pasaatituulissa Atlantia länteen. 

https://www.facebook.com/tworowingfinns

Laitan tähän vielä pienen editoidun videon vanhan rouvan purjehdukselta viime lokakuulta. Kiitos Kata hienoista otoksista. 

Kaikille rauhaisaa joulua ja (taas) parempaa uutta vuotta!

toivottaa Katariinan kippari