18.3.2022 Kuusitoista kertaa 520 mailia

18.03.2022

Jos aiot kerätä maileja, ro-ro-alus on siihen hyvä ratkaisu. Todellakin, Itämeri tuli nyt tällä harjoittelulla kuljettua kuusitoista kertaa välillä Hanko Rostock, siis 8320 merimailia kuukauden ajalla. Normaalin kesälomapurjehduksen mailit ovat 500-1000 eli pitkälti toistakymmentä kesälomareissua sisältyi noihin lukemiin.

Ensimmäinen viikko oli sateista, kylmää ja välillä tuli räntääkin. Loput kolme viikkoa olivat  sitten yllättävänkin kaunista säätä. Erityisesti tämä viimeinen viikko auringon nousuineen ja laskuineen olisi voinut olla jopa veneilysäätä. Veneitä ei tosin ole näkynyt, laivoja sitäkin runsaammin. Kahdentoista mailin tutkarangella oli jatkuvasti useita laivoja näkyvissä, mutkakohdissa Hiidenmaan, Gotlannin, Öölannin ja Rügenin kulmakääntöpaikoilla laivoja näkyi tutkassa usein toista kymmentäkin.

Hytti on nyt siivottu. Seuraava cadetti-harjoittelija tulee huomenna laivalle. Finnmerchantilla on koko ajan harjoittelijoita sekä kansi- että konevahdeissa. Laivalla on hienosti otettu erilainen nuori (vanha) mukaan laivan miehistöön. Ramelin ja All'in kanssa on ollut mukava työskennellä.

                                                O.S.:n ja matruusinkin normaaliakin normaalinpaa päivätyötä. G= yläkannen ja alakannen yhdysrampin välinen vesitiivis laipio.

Harjoittelu on ehdottomasti ollut antoisa kokemus, vaikka jatkuva vuorokauden ympäri pyörivä laivapalvelu ja pelkkä konejyskytyksessä ja lastausmelussa oleminenkin jo on välillä väsyttänyt. 

Nyt on melkoisen tyhjä olo. Junabussi lähtee kello 11.25 Hangon asemalta. Olen ollut laivalla neljä viikko. Maissa olen käynyt tuon neljän viikon aikana yhteensä n. kymmenen tunnin ajan. Eli kolmena perjantaina pari kolme tuntia kerrallaan. Olen ollut perjantaisin ns. päivämiehenä ja työt loppuivat viideltä. Ilta on ollut vapaata ja lauantaiaamuna puosulle on sitten pitänyt ilmottautua jo kello 8. Ja siitä sitten neljä 520 mailin keikkaa  seuraavaan perjantaihin. No, filippiinin väki on laivalla kuusikin kuukautta, eikä osa käy maissa ollenkaan.

Semmoista tällä kertaa. Finnmerchant kuittaa, over and out.