14.4.2021 Uuteen purjehduskauteen

14.04.2021

Katariina VII odottelee vielä pressun alla tulevaa purjehduskautta. Samalla kippari odottelee ensimmäistä rokotepiikkiä, joka on ehkä  luvassa toukokuun aikana. Jos toisen piikin saaminen kestää pari kolme kuukautta, ollaan jo syksyssä ja edelleen suunnitelmat auki.

Talvella on kertynyt tuhatkunta hiihtokilometriä, pääasiassa Hanhiperän lenkillä Ladun majalla, uusina tuttavuuksina perinteisen Ylläksen lisäksi Saariselällä ja Pallaksella (tunnin ajo Ylläkseltä, n. 65 km).

Tilanteen epävarmuudesta johtuen olenkin nyt varautunut siihen, että vielä tämä kesä purjehditaan lähivesillä. Viime kesän purjehdus osoitti sen, että hötkyillä ei kannata. Valoa on kuitenkin selvästi pilkottamassa matkustusrajoitusten poistumiselle

Vene on tarkoitus laskea Pansiossa mereen toukokuun aikana. Tavoitteena on saada Degerö ankaraan kisakuntoon kesäkuun ensimmäiseksi viikonlopuksi. Olen ilmoittautunut Pihi purjehtija Baltic-Challenge 2021 purjehduskilpailuun, joka alkaa 3.6.2021. 

Kilpailu on "Pihi purjehtia", s/y Alman kippari Tuomas Lehden ideoima yksinpurjehduskisa reitillä Örö - Riika - Örö. Mahdollisten koronarajoitusten vuoksi reitille on suunniteltu myös vaihtoehtoisia purjehdusmatkoja. Säännöt ovat pihimäisen väljät: Esimerkiksi, jos vaimo änkeää mukaan, hänet on mahdollista myös ottaa. Ja jos vene on yli 30 jalkaa pitkä, on luvassa sakin hivutusta saunassa.

Kilpailukutsu löytyy osoitteesta: https://pihipurjehtija.home.blog/baltic-challenge-2021/