Blogikirjoitusten päivitys jatkuu satunnaisesti syksyn ja talven aikana.

Vanavettä on jo jäänyt:

Vaikka sen piti kyllä jatkua lämpimillä vesillä. Purjehdin veneen Kärdlasta Turkuun yksinpurjehduksena. Onnistui hyvin. Aivan viimeisenä iltana ennen Ruissalon kiertoa meillä oli toinen kansainvälinen Jämsän pursiseuran eskaaderi, tällä kertaa Stenskärillä saaristomerellä.

"Meistä tuntui siis kuin olisimme toteuttamassa jotakin sellaista mihin tuskin olisimme tohtineet uskoakaan, kun ankkuroimme Rapallon redille juuri siihen paikkaan, johon Roberto oli korttiin piirtänyt musteella Daphnen" Näin kirjoitti Göran Schildt 2.9.1948, kun Daphne oli Toivematkan päätepisteessä Italiassa.

Aina luotettavan SMHI:n ennuste piti paikkansa. Lähdimme toissa päivänä aamulla yhdeksältä Fårösundista kiertämään Fårön saarta pohjoispuolelta kohti itää. Tuulta oli ennustettu aluksi viitisen metriä eteläkaakosta ja niin se myös puhalsi.

Lickershamn är ett fiskeläge i en vacker vik omgiven av klintar med sandstrand och klapperstensstrand. Här i naturreservatet Jungfruklint står Gotlands högsta rauk Jungfrun högt uppe på klippkanten.

Todellakin, Visbyssä ollaan.Tulimme tänään hellepäivän päätteeksi neljän hujakoilla tähän tuttuakin tutumpaan kesäkaupunkiin. Jotain outoa ja uutta kuitenkin satamassa oli. Helteinen päivä, kesämeininki, mutta... vain viisi venettä laitureissa! No, illemmalla tuli muutama lisää. Olen aikanaan ollut Visbyssä Purjelaivasäätiön Helenan kanssa...

Täytyy sanoa, että taas yllätyin Degerö 35:n mainioista purjehdusominaisuuksista. Eilen torstaina lähdin Ystadista kohti Simrishamnia. Tuulen ollessa sopiva, ajattelin puolen mailin jälkeen, että voisihan tämän päivän käyttää ihan purjehtien. Vastatuuleen.

Todellakin, taas, tuulen jumalat eivät anna mitään ilmaiseksi. Cuxhavenin jälkeen keli oli tyyntä ja ajoimme myötävirrasssa Petrin kanssa koneella ensin Elbeä pitkin Brunsbüttelin sululle ja sieltä edelleen Rendsburgiin. Kaupunki ei sijaitse aivan Kielin kanavan puolivälissä, kuten yleisesti puhutaan. Kilometrejä Brunsbüttelistä tulee 63 ja sieltä...

Sainpas tuon otsikon kylät kirjoitettua siten, että kaikissa kolmessa kävimme Petrin kanssa. Viimeksi Hollannin kanavilla ollessa Makkum jäi käymättä. Mutta nyt lähdimme sunnuntaina Enkhuizenista pohjoiseen kohti Harlingen sulkua, joka erottaa IJselmeerin Pohjanmerestä

Olen saanut rohkaisevaa palautetta päätöksestä suunnata keula kohti pohjoista. Daphnen purjehduksen aikaan 1940-luvun lopulla Eurooppa oli heräämässä tuskallisesta painajaisesta. Oli iso etuoikeus päästä purjehtimaan kohti valoisampaa tulevaisuutta. Göran Schildt huomasi mahdollisuuden ja lähti kiehtovalla tavalla toteuttamaan unelmaansa.